RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için adaylarını belirledi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürlüğü için üç isim belirledi. Bugün yapılan Üst Kurul toplantısında TRT Genel Müdürlüğü için İbrahim Şahin, İrfan Barut ve Hikmet İnce'nin isimlerinin Başbakanlığa bildirilmesine karar verildi. Başbakanlık bu isimlerden birini TRT Genel Müdürü olarak atayacak. RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü'ne adaylık için 18-27 Ekim tarihleri arasında başvuruları almış, Üst Kurul'a toplam 42 kişi başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan, Üst Kurul Üyesi Esat Çıplak, TRT Genel Müdürlüğü seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada, görevini yıkıcı ve tahrip edici değil, yapıcı ve yol gösterici bir zeminde sürdürmeye çalıştığını belirtti. Çıplak, ?TRT Genel Müdürlüğü seçimleri esnasında kullandığım oy ile ortaya koyduğum tercih, yıkıcı değil yol gösterici, ötekileştirici değil kucaklayıcı tutumumun ve bu tutumun kaynağı olan ilkelere derin bağlılığımın bir nişanesi olarak değerlendirilmelidir.? dedi.

Çıplak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Bu oy, simgesel anlamda ve siyasal içerik söyleminde kurumu temsil edecek kişiden; bütünleştirici, toparlayıcı, hak ve adalet duygularını gözeten, geleneğin ve geleceğin kucaklayıcısı, hassasiyetlerin genel kabul gören ilkeler çerçevesinde gözetilmesi, Türk'ün tarihi köklerine bağlı, Türk milletinin maddi kalkınmasını ahlaki ve manevi değerler üzerine oturtan bir Türkiye arzusuna ulaşma, her ferdinin hak ve hukukunun korunduğu, kamu yayıncılığı anlayışının topluma hizmet ilkesinden hareket edilmesi temennisi ile karanlığa atılmış bir taşın vicdanlar tarafından görülmesini beklemektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber